Yeni Yıl Özgün Tebrik Kartları Sergisi açıldı

Kültür-Sanat 01.01.2022 - 20:15, Güncelleme: 01.01.2022 - 20:15 1186+ kez okundu.
 

Yeni Yıl Özgün Tebrik Kartları Sergisi açıldı

Çanakkale’nin sanatçılarının eserlerini bir arada buluşturan Sanatsever Galerisi, yeni yılda farklı bir konsept ile sanat severlerin karşısına çıktı. Birbirinden farklı eserler, kartpostal tadında beğeniye sunuldu.

Sanatsever Galerisi’nde Yeni Yıl Özgün Tebrik Kartları Sergisi geçtiğimiz gün açıldı. 25 sanatçının bir araya getiren sergide eserler, mandallar ile ipe asılı şekilde sanat severleri karşıladı. İlk olarak 2000 yılında Beyoğlu Kelepir Kitabevinde Umut Germeç tarafından, açılan Özgün Yeni Yıl Tebrik Kartları Sergisi, sanat severlere yok pahasına özgün sanat yapıtı edindirmeyi amaçlıyor. Birçok kişinin katılımıyla açılışı gerçekleşen serginin açılış konuşmasını Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Doç.Dr. Umut Germeç gerçekleştirdi. Umut Germeç,”Yeni yıl öncesi 80’lerden önce bütün meydanlar kartpostallarla donatılırdı. Rengarenk olurdu ve sevdiklerimize yazılıp gönderilirdi. Yılbaşı kutlaması bu şekilde yapılırdı. Bizim sergimiz bu yönüyle nostalji barındırıyor. Burada gördüğünüz işler kesinlikle birer kartpostal değil. Hepsi orjinal, sanatçıların elinden çıkmış, ıslak imzalarını barındıran işler. Bunları buradan alıp çerçeveye soktuğumuzda ederleri binlerle ifade edilebilir. Biz burada sembolik bir fiyat ile sanatseverler orjinal eser alabilsin diye. Sanat ancak alıcısının olduğu yerde gelişir. Sanatçı da o kentte barınır, sanatını sürdürür. Sanat çok önemlidir, hayattır” ifadelerini kullandı. Sergi 15 Ocak tarihine kadar kişilerin beğenisine sunulacak.
Çanakkale’nin sanatçılarının eserlerini bir arada buluşturan Sanatsever Galerisi, yeni yılda farklı bir konsept ile sanat severlerin karşısına çıktı. Birbirinden farklı eserler, kartpostal tadında beğeniye sunuldu.

Sanatsever Galerisi’nde Yeni Yıl Özgün Tebrik Kartları Sergisi geçtiğimiz gün açıldı. 25 sanatçının bir araya getiren sergide eserler, mandallar ile ipe asılı şekilde sanat severleri karşıladı.

İlk olarak 2000 yılında Beyoğlu Kelepir Kitabevinde Umut Germeç tarafından, açılan Özgün Yeni Yıl Tebrik Kartları Sergisi, sanat severlere yok pahasına özgün sanat yapıtı edindirmeyi amaçlıyor.

Birçok kişinin katılımıyla açılışı gerçekleşen serginin açılış konuşmasını Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Doç.Dr. Umut Germeç gerçekleştirdi. Umut Germeç,”Yeni yıl öncesi 80’lerden önce bütün meydanlar kartpostallarla donatılırdı. Rengarenk olurdu ve sevdiklerimize yazılıp gönderilirdi. Yılbaşı kutlaması bu şekilde yapılırdı. Bizim sergimiz bu yönüyle nostalji barındırıyor. Burada gördüğünüz işler kesinlikle birer kartpostal değil. Hepsi orjinal, sanatçıların elinden çıkmış, ıslak imzalarını barındıran işler. Bunları buradan alıp çerçeveye soktuğumuzda ederleri binlerle ifade edilebilir. Biz burada sembolik bir fiyat ile sanatseverler orjinal eser alabilsin diye. Sanat ancak alıcısının olduğu yerde gelişir. Sanatçı da o kentte barınır, sanatını sürdürür. Sanat çok önemlidir, hayattır” ifadelerini kullandı.

Sergi 15 Ocak tarihine kadar kişilerin beğenisine sunulacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.