Yöresel ürünleri Almanya’ya taşıdı

Ekonomi 31.01.2022 - 23:27, Güncelleme: 31.01.2022 - 23:27 1239+ kez okundu.
 

Yöresel ürünleri Almanya’ya taşıdı

Türkiye’de kadınlara yönelik girişimcilik teşvikleri kapsamında kadınların gücünü ortaya koyan ve Çanakkale için sembol bir isim haline gelen Gülsüm Üstün, Çanakkale’nin doğal ve yöresel ürünlerini Almanya’ya taşıdı.

Çanakkale’de ev yapımı ürettiği doğal ürünleri gençlik yıllarında İstanbul sokaklarında kapı kapı elinde pazar terazisiyle gezerek satan, Çanakkale’nin doğasını ve tarımı hem yurt içinde hem de yurt dışında ‘Şerize Hatun’ ismi adı altında kurumsallaştıran Gülsüm Üstün, kurumsal kimliğiyle Çanakkale’yi ve ürünlerini Almanya’nın Köln kentindeki ISM Uluslararası Şekerleme Fuarında görücüye çıkardı. Almanya’nın Köln kentinde ISM Uluslararası Şekerleme Fuarında yerini alan kadın girişimci Gülsüm Üstün, “Domatesi tarlaya, bahçeye ekerek, başladığım, el emeği göz nuru yöresel lezzetleri bir zamanlar kapı kapı gezerek sattığım Çanakkale’nin toprağından yetişen bu ürünler, şimdi Almanya Köln semtinde hem Alman vatandaşlarına hem de gurbetçi kardeşlerimize sunmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.
Türkiye’de kadınlara yönelik girişimcilik teşvikleri kapsamında kadınların gücünü ortaya koyan ve Çanakkale için sembol bir isim haline gelen Gülsüm Üstün, Çanakkale’nin doğal ve yöresel ürünlerini Almanya’ya taşıdı.

Çanakkale’de ev yapımı ürettiği doğal ürünleri gençlik yıllarında İstanbul sokaklarında kapı kapı elinde pazar terazisiyle gezerek satan, Çanakkale’nin doğasını ve tarımı hem yurt içinde hem de yurt dışında ‘Şerize Hatun’ ismi adı altında kurumsallaştıran Gülsüm Üstün, kurumsal kimliğiyle Çanakkale’yi ve ürünlerini Almanya’nın Köln kentindeki ISM Uluslararası Şekerleme Fuarında görücüye çıkardı.

Almanya’nın Köln kentinde ISM Uluslararası Şekerleme Fuarında yerini alan kadın girişimci Gülsüm Üstün, “Domatesi tarlaya, bahçeye ekerek, başladığım, el emeği göz nuru yöresel lezzetleri bir zamanlar kapı kapı gezerek sattığım Çanakkale’nin toprağından yetişen bu ürünler, şimdi Almanya Köln semtinde hem Alman vatandaşlarına hem de gurbetçi kardeşlerimize sunmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.