Zeynep Taşkın Türkiye İkincisi Oldu

Spor 25.01.2022 - 22:26, Güncelleme: 25.01.2022 - 22:26 1181+ kez okundu.
 

Zeynep Taşkın Türkiye İkincisi Oldu

Çanakkale’nin Avrupa Şampiyonu Milli sporcu Zeynep Taşkın, Konya’da düzenlenen Büyükler Tekvando Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi oldu. 74 ilden 1850 sporcunun katıldığı organizasyonda, rakipleri karşısında galibiyetten galibiyete koşan Zeynep Taşkın ilgi ile takip edildi.

Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun 2022 yılı Faaliyet Programında yer alan Büyükler Taekwondo Türkiye Şampiyonası 18-22 Ocak 2022 tarihleri arasında Konya’da yapıldı. 74 ilden 1850 sporcunun iştirak ettiği şampiyonaya yoğun bir ilgi ve katılım sağlandı. Çanakkale’nin gururu, Avrupa Şampiyonu sporcusu Zeynep Taşkın, 49 kg’da tatamiye çıktı ve başarılı maçlar ortaya koydu. Kategorisinde 103 sporcu bulunan Zeynep Taşkın, beş maçını nakavt olmak kaydıyla 6 maçında da ortaya koyduğu teknik ve taktik üstünlük ile galip geldi. Sikletinde sürpriz favori olarak gösterilen sporcu Zeynep Taşkın, önde götürdüğü final maçını bir puanla kaybederek Türkiye ikincisi oldu ve gümüş madalya kazandı. Milli sporcu Taşkın, bu yıl Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen Dünya Başkanlık Kupası Taekwondo Şampiyonası’na milli takım adına katılma hakkını kazanmış oldu. Ayrıca Şubat ayında Antalya’da yapılacak olan Uluslararası Turkish Open Taekwondo Şampiyonası’na da katılacak. Öte yandan Çanakkale’nin bir diğer Milli sporcusu İrem Dinç, Türkiye beşincisi oldu. Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi ve Anafartalar Spor Kulübü Antrenörü Hasan Altunışık, “sporcum Zeynep Taşkın’ın almış olduğu bu büyük başarı sporcumuza Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen Başkanlık Kupası Taekwondo şampiyonasına katılma vizesini aldırdı. Milli sporcumuz Zeynep daha önce Avrupa, Uluslararası ve Balkan şampiyonu olmuştu, inşallah yapılacak olan turnuvalarda da şampiyon olarak şanlı bayrağımızı dalgalandıracağı inancındayım. Ayrıca 2005 doğumlu gençlerde yarışan sporcularımızdan 49 kg’da tatamiye çıkan Milli sporcumuz İrem Dinç bazı maçlarını nakavtla alarak adeta bu şampiyonada “Ben de varım” dedi. Fiziki olarak taekwondo sporuna çok yatkın olan sporcumuz büyükler kategorisinde daha yeni olmasına rağmen mükemmel maçlar ortaya koyarak kendinden büyük sporcuları yenerek Türkiye 5.si olmayı başardı. Böylelikle sporcumuz İrem şubat ayında Antalya’da yapılacak olan Uluslararası Taekwondo Şampiyonası’nda ülkemizi ve Çanakkale’mizi temsil edecek. Son olarak sporcularımızın yapılacak bu şampiyonalarda daha iyi ve gayretli çalışarak daha büyük başarılara imza atacağı inancındayım” dedi.
Çanakkale’nin Avrupa Şampiyonu Milli sporcu Zeynep Taşkın, Konya’da düzenlenen Büyükler Tekvando Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi oldu. 74 ilden 1850 sporcunun katıldığı organizasyonda, rakipleri karşısında galibiyetten galibiyete koşan Zeynep Taşkın ilgi ile takip edildi.

Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun 2022 yılı Faaliyet Programında yer alan Büyükler Taekwondo Türkiye Şampiyonası 18-22 Ocak 2022 tarihleri arasında Konya’da yapıldı. 74 ilden 1850 sporcunun iştirak ettiği şampiyonaya yoğun bir ilgi ve katılım sağlandı.

Çanakkale’nin gururu, Avrupa Şampiyonu sporcusu Zeynep Taşkın, 49 kg’da tatamiye çıktı ve başarılı maçlar ortaya koydu. Kategorisinde 103 sporcu bulunan Zeynep Taşkın, beş maçını nakavt olmak kaydıyla 6 maçında da ortaya koyduğu teknik ve taktik üstünlük ile galip geldi.

Sikletinde sürpriz favori olarak gösterilen sporcu Zeynep Taşkın, önde götürdüğü final maçını bir puanla kaybederek Türkiye ikincisi oldu ve gümüş madalya kazandı.

Milli sporcu Taşkın, bu yıl Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen Dünya Başkanlık Kupası Taekwondo Şampiyonası’na milli takım adına katılma hakkını kazanmış oldu. Ayrıca Şubat ayında Antalya’da yapılacak olan Uluslararası Turkish Open Taekwondo Şampiyonası’na da katılacak.

Öte yandan Çanakkale’nin bir diğer Milli sporcusu İrem Dinç, Türkiye beşincisi oldu.

Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi ve Anafartalar Spor Kulübü Antrenörü Hasan Altunışık, “sporcum Zeynep Taşkın’ın almış olduğu bu büyük başarı sporcumuza Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen Başkanlık Kupası Taekwondo şampiyonasına katılma vizesini aldırdı. Milli sporcumuz Zeynep daha önce Avrupa, Uluslararası ve Balkan şampiyonu olmuştu, inşallah yapılacak olan turnuvalarda da şampiyon olarak şanlı bayrağımızı dalgalandıracağı inancındayım.

Ayrıca 2005 doğumlu gençlerde yarışan sporcularımızdan 49 kg’da tatamiye çıkan Milli sporcumuz İrem Dinç bazı maçlarını nakavtla alarak adeta bu şampiyonada “Ben de varım” dedi. Fiziki olarak taekwondo sporuna çok yatkın olan sporcumuz büyükler kategorisinde daha yeni olmasına rağmen mükemmel maçlar ortaya koyarak kendinden büyük sporcuları yenerek Türkiye 5.si olmayı başardı. Böylelikle sporcumuz İrem şubat ayında Antalya’da yapılacak olan Uluslararası Taekwondo Şampiyonası’nda ülkemizi ve Çanakkale’mizi temsil edecek. Son olarak sporcularımızın yapılacak bu şampiyonalarda daha iyi ve gayretli çalışarak daha büyük başarılara imza atacağı inancındayım” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.