Kadınlardan 8 Mart hazırlığı

Yaşam 07.03.2022 - 13:27, Güncelleme: 07.03.2022 - 13:27 1363+ kez okundu.
 

Kadınlardan 8 Mart hazırlığı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne günler kala kentteki kadınlar son hazırlıklarını gerçekleştiriyor.

Çanakkale Kadın Dayanışması üyeleri Gölge Kitabevinde bir araya gelerek döviz atölyesi gerçekleştirdi. Feminist Gece Yürüyüşü 8 Mart saat 19.30’da Golf Çay Bahçesi’nden başlayacak. Kadın Dayanışması üyesi Sinem Öztürk 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili şunları ifade etti; “Her sene biz direnerek yaşamı güzelleştirmek için başka kadınlara umut olmak için sokaklara çıkıyoruz. Karanlıklar birçok şeyi örtebilir ama biz korkmadığımızı bir arada olduğumuz zaman daha çok güçlü olacağız.” Her sene olduğu gibi bu senede 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün coşkuyla kutlanması bekleniyor. Çanakkale Kadın Dayanışması’nda geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek gece yürüyüşü için son hazırlıklarını gerçekleştirdi. “BİR ARADA OLDUĞUMUZ ZAMAN DAHA ÇOK GÜÇLÜ OLACAĞIZ” Kadın Dayanışması Üyesi Sinem Öztürk, “Her sene biz direnerek yaşamı güzelleştirmek için başka kadınlara umut olmak için sokaklara çıkıyoruz. Özellikle gece çıkıyoruz. Çanakkale’de hem 25 Kasım’da hem 8 Mart’ta senelerdir sokağa çıkıyoruz. Umutlarımızı yeşertiyoruz. Kadın yürüyüşlerinin gece olmasının sebebi gecelerde bizim meydanlarda bizim sloganıyla çıktı biliyorsunuz. Karanlıklar birçok şeyi örtebilir ama biz korkmadığımızı bir arada olduğumuz zaman daha çok güçlü olacağız. Hatta çok önemli bir sloganımız var ‘eğer korkarsan işte bu kalabalığı hatırla’ halkta artık 8 Mart’ı geceleri yaptığımızı biliyor” dedi. HER YIL BAŞKA BİR SORUNLA MÜCADELE Kadın Dayanışması Üyesi Berra Güneş “8 Mar için kendimi çok motivasyonlu ve güçlü hissediyorum. Burada arkadaşlarımla birlikte mücadele ediyorum. 8 Mart artık ataerkil yapıya herkesin birlik olup ses yükselttiği bir gün oldu. Çok farklı sorunlar dile geliyor. Her yıl başka bir sorunla çıkıyoruz. Ama her yıl çıkıyor ve o alanda bir şeyleri dile getiriyoruz.”
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne günler kala kentteki kadınlar son hazırlıklarını gerçekleştiriyor.

Çanakkale Kadın Dayanışması üyeleri Gölge Kitabevinde bir araya gelerek döviz atölyesi gerçekleştirdi. Feminist Gece Yürüyüşü 8 Mart saat 19.30’da Golf Çay Bahçesi’nden başlayacak. Kadın Dayanışması üyesi Sinem Öztürk 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili şunları ifade etti; “Her sene biz direnerek yaşamı güzelleştirmek için başka kadınlara umut olmak için sokaklara çıkıyoruz. Karanlıklar birçok şeyi örtebilir ama biz korkmadığımızı bir arada olduğumuz zaman daha çok güçlü olacağız.” Her sene olduğu gibi bu senede 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün coşkuyla kutlanması bekleniyor. Çanakkale Kadın Dayanışması’nda geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek gece yürüyüşü için son hazırlıklarını gerçekleştirdi.

“BİR ARADA OLDUĞUMUZ ZAMAN DAHA ÇOK GÜÇLÜ OLACAĞIZ”

Kadın Dayanışması Üyesi Sinem Öztürk, “Her sene biz direnerek yaşamı güzelleştirmek için başka kadınlara umut olmak için sokaklara çıkıyoruz. Özellikle gece çıkıyoruz. Çanakkale’de hem 25 Kasım’da hem 8 Mart’ta senelerdir sokağa çıkıyoruz. Umutlarımızı yeşertiyoruz. Kadın yürüyüşlerinin gece olmasının sebebi gecelerde bizim meydanlarda bizim sloganıyla çıktı biliyorsunuz. Karanlıklar birçok şeyi örtebilir ama biz korkmadığımızı bir arada olduğumuz zaman daha çok güçlü olacağız. Hatta çok önemli bir sloganımız var ‘eğer korkarsan işte bu kalabalığı hatırla’ halkta artık 8 Mart’ı geceleri yaptığımızı biliyor” dedi.

HER YIL BAŞKA BİR SORUNLA MÜCADELE

Kadın Dayanışması Üyesi Berra Güneş “8 Mar için kendimi çok motivasyonlu ve güçlü hissediyorum. Burada arkadaşlarımla birlikte mücadele ediyorum. 8 Mart artık ataerkil yapıya herkesin birlik olup ses yükselttiği bir gün oldu. Çok farklı sorunlar dile geliyor. Her yıl başka bir sorunla çıkıyoruz. Ama her yıl çıkıyor ve o alanda bir şeyleri dile getiriyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.